Wayne's Coffee

Nti Virtasen vakiokahvila on Kaisaniemessä sijaitseva Wayne's Coffee. Kirjoitan nyt kuitenkin Wayne's Coffeesta yleisesti, enkä mistään tietystä tapauksesta tai kahvilasta, koska lähes aina "waynesin" Helsingin kahviloissa
asioidessani olen saanut ystävällistä ja lämminhenkistä palvelua.

Wayne's Coffee on ruotsalainen kahvilaketju, jonka ensimmäinen kahvila avasi ovensa Tukholmassa vuonna 1994. Myöhemmin Wayne's Coffeet rantautuivat myös Suomeen, ja ovatkin täällä saavuttaneet suurehkon asiakaskunnan. Monesti olenkin joutunut kääntymään Kaisaniemen Wayne's Coffeen ovella, koska kahvila on ollut niin täynnä kofeiininhimoisia ihmisiä.

Waynesin valttikortteja ovat sen tarjoamat tuoreet ruoat ja juomat, ystävälliset myyjät ja
olohuonemainen miljöö. Erityistä plussaa waynesit saavat savuttomuudesta. Herkkusämpylän ja teen voi nauttia ilman, että naapurin tupakansavut kirvelevät silmissä ja vaatteet haisevat tervan ja häkän sekoitukselle. Kiitosta tulee myös kahvilan tarjoamasta internetin käyttömahdollisuudesta joko waynesin omalla koneella tai langattomasti, jolloin nettiin pystyy kirjautumaan omalla kannettavalla. Monesti koulun projektitöitä onkin mietiskelty Kaisaniemen Wayne'sissä kannettavan tietokoneen äärellä smoothies-jugurttijuomia hörppien.

Neiti Virtanen suosittelee maistamaan kahvilan tarjoamia erimakuisia smoothieseja, lattea, suklaamuffinssia, mansikka-raparperikakkua, foccaciaa ja bageleita. Wayne's Coffeehen voi mennä tilanteesta tai seurasta riippumatta - joko kuumalla kesäpäivänä nauttimaan raikkaan mansikkasmoothiesin tai
hyisenä talvi-iltana lämmittelemään isolla teekupilla, joko yksin tai kaksin. Neiti Virtanen vaatiikin enemmän tämänkaltaisia kahviloita perustettavaksi, kiitos.